EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Započeta realizacija projekta „Iz mog ugla“

Resursni centar za osobe sa invaliditetom Ekumenske humanitarne organizacije započeo je realizaciju projekta pod nazivom "Iz mog ugla“ putem kojeg se ispituju potrebe osoba sa invaliditetom u Novom Sadu za različitim znanjima i veštinama koje im mogu pomoći prilikom traženja posla, kao i prepreke koje postoje u procesu traženja posla i problemi koji ih sprečavaju da uopšte traže posao.
Dugoročni ciljevi ovog projekta jesu doprinos povećanju motivacije osoba sa invaliditetom za rad i zapošljavanje, povećanje broja zaposlenih osoba sa invaliditetom i smanjenje predrasuda o osobama sa invaliditetom.
Realizacijom ovog projekta koje je podržao Fond za razvoj neprofitnog sektora AP Vojvodine očekuje se doprinos razvijanju „po meri krojenih“ programa podrške za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Novom Sadu i okolini kroz utvrdjivanje njihove motivacije za rad i potrebe za sticanjem specifičnih veština i znanja.
Tokom trajanja projekta biće ispitano 50 mlađih osoba sa različitim vrstama invaliditeta, oba pola. Istraživanje će sprovesti tim Resursnog centra za osobe sa invaliditetom Ekumenske humanitarne organizacije.

FaLang translation system by Faboba