Resursni centar za osobe sa invaliditetom Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada, pokrenuo je inicijativu za štampu Biltena putem kojeg se tokom cele 2005. godine želi povećati povezivanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Vojvodini putem informisanja i edukacije, a samim tim, i osnažiti invalidski pokret u Vojvodini kroz izgradnju kapaciteta organizacija osoba sa invaliditetom i jačanje njihovih resursa.

Prvi broj navedenog Biltena je trenutno u izradi i ovim putem pozivamo sve zainteresovane organizacije i pojedince sa teritorije Vojvodine, da učestvuju u njegovom stvaranju.

Osnovna tema prvog broja Biltena je zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te ukoliko su neke organizacije sprovodile aktivnosti na ovom polju, bilo bi dobro da nam o tome pošalju adekvatan tekst i fotografije kako bi i druge organizacije mogle da se informišu o tome i saznaju o iskustvima drugih.

 Pored tekstova koji se bave pitanjima zapošljavanja osoba sa invaliditetom, u Biltenu će se objavljivati i tekstovi koji se odnose na druge aktivnosti organizacija osoba sa invaliditetom, a u vezi su sa pitanjima invaliditeta, kao što su npr.:

• vesti iz organizacija (aktuelni projekti i aktivnosti)
• uopšte o radu organizacije, predstavljanje njenih aktivnosti i
rezultata u određenim oblastima rada
• iskustva u radu (saradnji) sa lokalnom zajednicom i na rešavanju određenih problema
• kritički tekstovi (tekstovi koji imaju kritički stav prema nečemu što se desilo u okruženju) i slično.

________________________________________
Važne napomene:
• Tekstove slati na neki od sledećih načina:
1. putem mail adrese na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (tekst u Word verziji, a fotografije u JPEG formatu),
2. putem pošte na adresu: Resursni centar za osobe sa invaliditetom,
Ul: Bate Brkića 12, 21000 Novi Sad, ili
3. putem faksa na sledeće brojeve telefona: 021/400-204, 47-900-72, 47-900-73
• Resursni centar će pristigle tekstove podvrći lekturi i korekturi, i zadržava pravo da pojedine tekstove uopšte ne objavi, ukoliko se isti ne uklapaju u koncepciju Biltena!
• Takođe, postoji mogućnost da se pojedni tekstovi ne objave u prvom, već u nekom od narednih brojeva Biltena, već u zavisnosti od raspoloživog slobodnog prostora.
________________________________________

Novi Sad, 29.3.2005. godine

Kontak osoba:
Miodrag Počuč
EHO-Resursni centar za osobe sa invaliditetom
Bate Brkića 12, 21000 Novi Sad
021/400-204, 47-900-72, 47-900-73
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.resursnicentar.ehons.org