EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Izašao novi broj časopisa "Linker" EHO Resursnog centra za osobe sa invaliditetom

linker4.jpgResursni centar za osobe sa invaliditetom Ekumenske humanitarne organizacije odštampao je četvrti broj časopisa LINKER. Novi broj Linker-a posvećen je temi pristupačnosti i lične mobilnosti osoba sa invaliditetom.
LINKER promoviše socijalni model invalidnosti i zalaže se za poštovanje principa jednakih mogućnosti koje se pružaju osobama sa invaliditetom.
Izradu četvrtog broja časopisa podržala je Irska saradnja za razvoj (DCI), odnosno Ministarstvo spoljnih poslova Irske kao i Sekretarijat za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine.
Novi broj Linker-a posvećen je temi pristupačnosti i lične mobilnosti osoba sa invaliditetom. Zastupljeni tekstovi obrađuju teme kao što su pravni aspekti pristupačnosti u našem i u međunarodnom zakonodavstvu, pristup javnim sadržajima – javnim objektima, saobraćajnicama i prevoznim sredstvima, pristup pomagalima i servisima, pristup informacijama, komunikacijama i asistivna (pomocna) tehnologija.
Značajan doprinos novom broju dali su i tekstovi iz oblasti ljudskih prava i diskriminacije, tekstovi o konceptu univerzalnog dizajna i dizajna za sve, kao i o aktuelnim edukacijama stučnjaka u oblasti pristupačnosti.
Broj 4, štampan je na 36 stranica, A4 formata, sa tiražom od 1000 primeraka. Organizacije koje nisu dobile časopis putem pošte, a to žele, mogu se javiti na dole navedene adrese ili brojeve telefona. Časopis je u elektronskoj verziji dostupan na vebsajtu EHO (www.ehons.org) u sekciji Publikacije.
Glavni i odgovorni urednik: Miodrag Počuč
EHO-Resursni centar za osobe sa invaliditetom
Bate Brkića 12, 21000 Novi Sad
021/400-204, 47-900-72, 47-900-73
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Više informacija na: 021/400-204, 47-900-72, 47-900-73
http://resursnicentar.ehons.org

FaLang translation system by Faboba