EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Početak rada ŠKOLE EKUMENIZMA

seforcn.jpgS ciljem da se doprinese boljem međusobnom upoznavanju i razumevanju različitih crkava, verskih zajednica, verskih i ekumenskih organizacija koje se bave religijsko- teološkim pitanjima, te da doprinese jačanju duha tolerancije i međureligijskog dijaloga u regionu, Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada je 18 novembra 2006 godine pokrenula novi projekat pod nazivom ŠKOLA EKUMENIZMA.
U tu svrhu, u našem novom EHO-centru u ulici Ćirila i Metodija br. 21, u Novom Sadu organizovan je dvosemestralni ciklus predavanja i radionica iz raznih oblasti teologije, istorije, svehrišćanskog dijaloga, kao i iz oblasti nenasilnog delovanja i izgradnje mira. Profesori i predavači u Školi ekumenizma biće domaći stručnjaci iz ovih oblasti. Predavanja će se održavati dva puta mesečno (9:00 - 12:30h) počev od 18.novembra 2006 do juna 2007 g.
Škola ekumenizma je namenjene vernicima i članovima crkava i verskih zajednica kao i aktivistima iz civilnog sektora, predstavnicima medija i studentima Filozofskog i Teološkog fakulteta, koji su na direktan ili indirektan način uključeni u verski život sa područja Vojvodine.
Na kraju II semestra polaznici će napisati i prezentovati svoje završne radove na slobodno izabranu temu, što bi predstavljalo i završni ispit, nakon čega bi svi polaznici dobili sertifikat. Takođe, u toku trajanja ove škole organizovaćemo i nagradnu ekskurziju za polaznike i profesore u junu 2007 g.
Na samom kraju projekta planiramo da predavanja predavača kao i najbolje završne radove polaznika publikujemo u vidu Ekumenskog zbornika 06/07 koji će naknadno biti podeljen svim polaznicima i saradnicima širom Vojvodine.
Ova škola je besplatna a polaznicima koji dolaze van teritorije Novog Sada će biti nadoknađeni putni troškovi.
Molimo da predložite i potvrdite vaše učešće telefonom, faksom ili mailom. Zainteresovi polaznik/ca bi trebalo da se jave na sledeću adresu:
Ekumenska humanitarna organizacija, Ćirila i Metodija 21, 21000 NOVI SAD
Tel/faks: 021/466-588, 469-683, 650-42-96 i 674-99-40 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom "za Školu ekumenizma".

FaLang translation system by Faboba