EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Nastavak realizacije jednogodišnjeg Programa izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja

pikra.jpg Romski resursni centar nastavlja sa realizacijom jednogodišnjeg Programa izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja, u Novom Sadu u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije. Projekat je finansiran od Kanadske međunarodne agencije za razvoj (CIDA).

Program izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja ima za cilj jačanje kapaciteta romskih organizacija, naročito Romkinja u Srbiji. Takođe, ovim projektom se želi stvoriti nova, priznata, visoko-obučena i umrežena grupa romskih aktivistkinja, kao i izgradnja jakog partnerstva između romskih i ne-romskih organizacija/aktivista i državnih ustanova, koje su nadležne za ljudska prava i rodnu ravnopravnost.

Dvadeset romskih aktivistkinja iz Srbije je od 16-19. novembra prisustovalo treningu na temu, Javno zastupanje, ljudski resursi i komunikacija u NVO, sa proverenim trenerima iz TIMA TRI. U petak sedamnaestog, aktivistkinje su posetile TVNS jedinu državnu televiziju koja ima romsku redakciju. Sem televizije posetile su i Zbirku Pavla Beljanskog.
Programom izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja želi se postići rodna ravnopravnost, kako među učesnicama projekta, tako i među onima koji/e će kasnije, posredno ili neposredno, imati koristi od stečenih umeća i veština prve grupe aktivistkinja.

pikra1.jpg pikra2.jpg

FaLang translation system by Faboba