EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

EHO učestvovala na "Danu istočne Evrope"

2k6_02_2.gifOsamnaesti put, tradicionalno, HEKS (Humanitarna organizacija švajcarskih protestantskih crkava) je 21.01.2006. u Bernu (Švajcarska) organizovala manifestaciju „Dan istočne Evrope" / „Osteuropa - Tag". Ovogodišnja manifestacija bila je uveličana i otpočinjanjem proslave 60 godina postojanja i rada HEKS-a (1946 – 2006).
Pored gostiju iz partnerskih organizacija iz Albanije, Češke, Azerbejdžana i Rumunije, HEKS je kao i prethodnih godina pozvao Ekumensku humanitarnu organizaciju - partner u Srbiji, da uzme učešće u programu manifestacije „Dan istočne Evrope".
Dva predstavnika EHO Romskog resursnog centra (RRC), su učestvovala u programu manifestacije i vodili su dve radionice iz oblasti: „Emancipacije Romkinja" i „Poboljšanja uslova stanovanja Roma u Srbiji". Ove radionice su okupile 52 učesnika iz Švajcarske i pružile su osnovne informacije o istoriji, kulturi, tradiciji i položaju Roma u Evropi i Srbiji. Veći deo radionica je bio posvećen diskusiji, kao i prezentaciji različitih resursa i aktivnosti EHO Romskog resursnog centra u svrhu poboljšanja socio - ekonomskog položaja Roma u Srbiji.
Nakon završetka radionica, veliki broj učesnika je tražio dodatne informacije o položaju Roma u Srbiji, kao i o mogućim načinima uključivanja Roma u život i rad lokalne zajednice.
Više informacija o celoj manifestaciji HEKS-a „Dan istočne Evrope" možete pronaći na sajtu naše partnerske organizacije iz Švajcarske: www.heks.ch

FaLang translation system by Faboba