EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Poziv na seminar "Crkve i javno zastupanje"

Poštovani/-a,
Pozivamo Vas da se prijavite na učešće na seminaru/obuci pod nazivom „Crkve i javno zagovaranje ( Churches and Advocacy)“ u organizaciji Ekumenske humanitarne organizacije – EHO iz Novog Sada podržan od strane Ekumenskog fonda solidarnosti Svetskog saveta crkava (WCC ESF).
Cilj seminara je da putem obuke u učionici i praktičnog rada na terenu obuči 15 aktivista iz crkava osnivača EHO, naročito mladih, veštinama javnog zagovaranja (javno zastupanje, advocacy), vođenja kampanja i promovisanja svojih aktivnosti kako bi aktivnosti svojih crkava na dobrobit šire zajednice umeli što uspešnije zastupati i prikazati u javnosti .
S poštovanjem,
Ana Bu
v.d. direktorka EHO


Broj učesnika na seminaru je ograničen, te će se učesnici birati na osnovu popunjenog prijavnog formulara priloženog u nastavku. Molimo Vas da ga popunite i do 28. februara vratite poštom na adresu: Ekumenska humanitarna organizacija, 21000 Novi Sad, Ćirila i Metodija 21.
U nadi da ćete se odazvati našem pozivu i svojim učešćem na seminaru i u projektu aktivnosti naših crkava, njihovih volontera i organizacija kojima doprinose boljem životu zajednice i društva u celini učiniti još vidljivijima. Neke od tema kojima će se seminar baviti su sledeće: biblijske osnove javnog zagovaranja, prikupljanje podataka i analiza okruženja u kome se planira javno zagovaranje, planiranje i sprovođenje kampanja i ostalih akcija javnog zagovaranja, analiza i odabir ciljne publike, poruka aktivnosti zagovaranja, mobilizacija resursa, komunikacija i metode javnog zagovaranja, procena uspešnosti aktivnosti i izveštavanje. Detalji o formalnim aspektima seminara nalaze se na kraju prijavnog formulara u prilogu ovog poziva. Seminar u trajanju od 7 dana u 3 dela (2+3+2 dana) održavaće se u Novom Sadu tokom 2009. godine (7. i 8. marta, od 24. do 26. aprila i sredinom septembra-uvek vikendom). Seminar će biti na srpskom, a predavači osobe sa višegodišnjim iskustvom u javnom zagovaranju, promociji, planiranju i rukovođenju kampanjama u oblasti ljudskih prava i u verskom kontekstu. Od učesnika se očekuje aktivno učešće u obuci tokom celokupnog projekta, kako tokom seminara, tako i u konkretnim, praktičnim aktivnostima na terenu koje sami učesnici budu osmislili tokom seminara. Učesnici će na kraju izraditi i sopstveni izveštaj o učešću na seminaru i u projektu. Učesnicima koji su prisustvovali na najmanje 6 dana obuke, ispunili svoje planirane zadatke, te predali izveštaj, biće uručeni sertifikati o završenom kursu.
Učešće na seminaru je besplatno, a učesnicima koji nisu iz Novog Sada biće nadoknađeni putni troškovi, a onima koji ne budu u mogućnosti da putuju na seminar biće obezbeđen smeštaj.

Skinite prijavni formular OVDE (word dokument, 82KB)

 

FaLang translation system by Faboba