EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Novi projekti EHO u 2009

„Doći pripremljen u novu domovinu –projekat dijakonije kojim se podržava predintegracija“.
Nosilac ovog projekta, koji finansira Evropska Unija i Evropski Integracioni Fond (EIF), je Dijakonijska skužba Baden u saradnji sa ostalim dijakonijskim službama u Nemačkoj, a EHO i centar DaF-PERFEKT su lokalni partneri na projektu.
Cilj projekta je da se osobe koje žele da dođu u Nemačku već u samoj zemlji porekla savetuju i pomažu u procesu iseljavanja i pripreme za novi život u Nemačkoj.
U okviru projekta potencijalnim iseljenicima, koji pohađaju kurseve nemačkog jezika, nude se i dodatna savetovanja u vezi sa iseljavanjem, odnosno useljavanjem, kao i informacije i kontakti sa budućim mestom stanovanja kako bi se oni na taj način, ciljano i što bolje pripremili za svoj boravak u Nemačkoj, kao i na socijalne, ekonomske i kulturne aspekte života u Nemačkoj.

„Crkve i javno zastupanje“
Donator ovog jednogodišnjeg projekta je Ekumenski fond solidarnosti Svetskog saveta crkava (WCC Ecumenical Solidarity Fund). Opšti cilj projekta je da se poveća uloga pet tradicionalnih manjinskih crkava u društvu i osnažiti ih da postanu važan faktor promena u društvu.
Specifični ciljevi projekta su:
(1) Izgradnja kapaciteta 15 mladih crkvenih lidera u procesu javnog zastupanja za promene unutar društva kroz kombinaciju treninga i učenja kroz rad.
(2) Osnaživanje znanja i veština iz oblasti javnog zastupanja 15 mladih crkvenih lidera kroz planiranje i implementaciju kampanje javnog zastupanja na teme koje su identifikovane i sa kojima su se složile sve crkve članice EHO-a.

 

FaLang translation system by Faboba