EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Prvi vredni rezultati Lokalnog akcionog plana politike za mlade u opštinama Vojvodine

Početak izrade Lokalnog akcionog plana politike za mlade u Kulskoj opštini
Zahvaljujući saradniku iz tima, Nenadu Baranovskom, pokrenuta je prva inicijativa za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade (LAP) u opštini Kula.
Kompletan tekst izveštaja možete pročitati pod "Read more"
c4vhero.jpgNenad Baranovski, stanovnik Kule, je tokom letnjeg perioda uspostavio kontakte sa predstavnicima lokalnih vlasti i uspeo u nameri da dobije podršku za početak izrade LAP-a u svojoj opštini. Na sastanku sa Načelnikom odeljenja za društvene delatnosti, opštine Kula, 13. avgusta, na kome je prisustvovala koordinatorka projekta Ivana Koprivica, dogovoreno je da Nenad oformi i vodi tim koji će raditi na izradi LAP-a. Prvi sastanak tima održan je 15. avgusta u prostorijama Opštine Kula, a tema je bila upoznavanja sa Akcionim planom politike za mlade Izvršnog veća Vojvodine.
Član tima spoljnih saradnika Pokrainskog sekretarijata za sport i omladinu (PSSO) Nenad Baranovski i pomoćnica PSSO-a, Tatjana Banjanin, upoznali su lokalnu vlast sa Akcionim planom politike za mlade i predstavili predlog o formiranju tima za izradu Lokalnog Akcionog plana (LAP) politike za mlade.
Prisutnima se obratio i predsednik Opštine Kula Svetozar Bukvić, načelik odeljenja za društvene delatnosti Ranko Španjević i zamenik predsednika Opštine Kula Damjan Miljanić.
Sastranku su prisustvoli predstavnici omladinaca političkih partija: LDP, DS, DSS, SVM ; Kulturnih umetničkih društva iz Kule, Kruščića, Crvenke, Sivca, predsednik kulturnog centra Kula, predstavnik agencije za razvoj, javnog komunalnog preduzeća, Društva invalida, Centra za socijalni rad, CARITASa, Kola srpskih sestara, Društva za pomoć MNRO Kula, Sportski savez Kula, Sekretar sportskog društva Hajduk, Udruženje građana Ekult...
Formiran je okvirni tim koji će raditi na LAP-u, a za sledeći sastanak je zadato da svako napiše izveštaj na koji način može da pomogne na izradi LAP-a. Sledeći sastanak je zakazan za 27.08.2007.
Članovi tima su upoznati sa konkursom koji je raspisala Erste Banka i Balkanski fond za lokalne inicijative i prihvatile predlog spoljnog sradnika PSSO-a, Nenada Baranovskog da se konkuriše sa idejom o promociji različitosti i tolerancije kroz kulturna dešavanja.

FaLang translation system by Faboba