EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Završen II modul seminara na projektu Podrška formiranju tima spoljnih saradnika pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu

U okviru projekta Podrška formiranju tima stručnih saradnika/ca pri pokrajinskom Sekretarijatu za sport i omladinu, od 20-24. juna je održan drugi od planarana četiri modula obuka za volontere spoljne saradnike Sekretarijata.
Težište obuke bilo je stavljeno na mobilizaciju zajednice, zastupanje, lobiranje i pregovaranje.
Vodeći edukatori su bili Miloš Antić i Jasmina Knežević, gostujući trener, ispred Građanskih inicijativa partnera EHO na realizaciji projekta, Marko Brkić i gost Vladimir Kozbašić Pećinko.

Dobrodošli u naš svet
c4vapv1.jpgVidim vas kao jake, mlade ljude, koji će uspeti na lokalu da odmrznu lokalnu samoupravu i da ljudi sa lokala počnu da rade o problemima mladih i mladima generalno, jer na lokalu sve počinje i sve se završava rekao je prvi čovek Razvojnog fonda za popularne mlade Vladimir Kozbašić na jednom od predavanja drugog modula, koji se održao od 20. do 24. juna u Sremskim Karlovcima. Po njegovim rečima, veoma je zadovoljan kako se stvari odvijaju u vezi sa ovim projektom pri formiranju tima spoljnih saradnika pri Pokrajinskom sekreterijatu za sport i omladinu i naša budućnost u svemu tome.
Tokom trajanja obuke u predivnom hotelu "Dunav" u Sremskim Karlovcima, grupa od 24 mladica i devojaka naučili su sta je to komunikacija, pregovaranje, timski rad, javno zastupanje i stekli su jos mnoga druga znanja koja ce im pomoci u njihovoj daljoj ulozi saradnika. Naravno, sve ove vestine ne bi ni stekli bez profesionalnih trenera Jasmine Knežević i Miloša Antića, kao i gostujucih predavaca.

 

 

c4vapv2.jpgPo njihovom mišljenju, oduševljeni su odabirom i radom grupe, bez obzira sto je svako predavanje trajalo od devet ujutro do sest poslepodne. Svih 24 buducih saradnika smatra da su u drugom modulu saznali i upotpunili svoje znanje sa novim cinjenica, kao i da su zadovoljni ne samo predavacima, vec i celom obukom i organizacijom. A sebe zaista vide kao lidere, osobe koje ce nesto znacajno uraditi za svoju lokalnu zajednicu. Osim dobrog celodnevnog seminara, grupa se nije odmarala u svojim sobama, naprotiv uveče su pravili male žurke u holu hotela ili pak neposredno uz obližnji kafić kod hotela tik uz Dunav. Dokazali su da nisu iscrpljeni vec puni pozitivne energije, dobrog raspolozenja i željni zabave i druzenja, sto je i osnov ovih obuka za stvaranje jakog i kvalitetnog tima.

 

 


c4vapv3.jpg Izdržali su da, pored slabo prespavanih noci (zbog zurki), odslusaju i aktivno ucestvuju u radu tokom predavanja, kreiranju novih igara, postovanju pravila zacrtanih od strane edukatora, cime su dokazali da su stvarno vredan tim. I ne samo to, pokazali su nam u praksi kako svi mogu biti jednaki, bez obzira na pol, nacionalnost, veroispovest i rasu pod parolom Saveta Evrope "Svi različiti svi ravnopravni". Ovaj mladi tim ima svoju zvezdu, svoj znak, jer iz dana u dan na to prikazuju. Iako se drugi modul zavrsio, tu njihovo druzenje nije stalo vec je postalo cvrsce sto mozemo videti kroz razna okupljanja koja se organizuju da li u nekom lokalu ili na nekoj divljoj plaži uz dobru svirku i kotlić.

 

Do sledećeg viđenja krajem avgusta, pozdrav zlatnom timu, predavačima kao i organizatorima na celu sa Ivanom Koprivicom.
Sveto Živković

FaLang translation system by Faboba