EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Humanitarna akcija "Hodajmo za život" 2007

hod2k72.jpgPovodom proglašenja 2007. i 2008. za godine prevencije malignih oboljenja kod dece širom sveta, Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) u Novom Sadu i Institut za onkologiju Vojvodine iz Sremske Kamenice treću godinu zaredom organizuju akciju pod nazivom „Hodajmo za život" 26. maja (subota), od 15 do 20 časova u Novom Sadu.
Akciju je podržao i osnovnim školama preporučio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i kulturu.

OBAVEŠTENJE
Humanitarna akcija "Hodajmo za život"
Svetska unija za borbu protiv raka (UICC, sa sedištem u Ženevi) je 2007. i 2008. godinu proglasila godinama za prevenciju malignih oboljenja kod dece širom sveta pod nazivom "Današnja deca-sutrašnji svet".
Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) u Novom Sadu i Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici jedini u našoj zemlji organizuju 3. jedinstvenu humanitarnu akciju pod nazivom Hodajmo za život 26. maja subota 15 do 20 časova u Novom Sadu.
Cilj manifestacije je da se i naša zemlja aktivno uključi u svetsku akciju, sa posebnim angažovanjem dece preko njihovih škola.
Neophodno je, da se pažnja javnosti skrene na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka kako kod dece, tako i kod odraslih.
Akciju je podržao i osnovnim školama preporučio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i kulturu, sa potpisom sekretara Dr Jegeš Zoltana.
Prihod manifestacije je u celini namenjen Informativnom Centru "RakInfo", Službi podrške obolelima od raka u Novom Sadu.
U vremenskom intervalu od 15 do 17 sati šetnja na relaciji Limanski park – Bul. Oslobođenja - Jevrejska ulica – Vojvođanskih brigada - SPENS.
U šetnji učestvuju timovi koje mogu da sastave pojedinci, radne organizacije ili škole, uz obaveznu nabavku i nošenje majica sa logotipom akcije štampanih za ovu priliku (300 dinara/komad). Svaki tim može da nosi transparent sa svojim nazivom i obeležjem. Poseban tim, "Pobednici" se formira za lečene/izlečene od raka - kao poruka nade, da se od raka može izlečiti, ističući tako važnost prevencije i ranog otkrivanja raka.
Na platou Sportsko-poslovnog centra Vojvodina (SPENS) kod Gradske kafane, od 17 sati počinje kulturno-zabavni program koji traje do 20 časova.
Učesnici:
Apsolutno romantično, Dečiji hor "Zvončići", KUD "Svetozar Marković", Maja Mazić, Plesni klub "Bolero", i drugi učesnici iz osnovnih škola.
"Slatki ćošak"
svaki ubačeni dobrovoljni prilog u kutiju postavljenu za tu svrhu se nagrađuje slatkišem po izboru davaoca priloga ili sokom.
Manifestaciju obezbeđuju policajci MUP-a u Novom Sadu. Za vreme manifestacije na licu mesta dežuraju lekari hitne medicinske pomoći.
Za sve dodatne informacije, kao i za nabavku majica možete se obratiti na telefon 021/6-50-60-07 u vremenskom intervalu od 16 - 20 časova ili na kontakt telefon 064/ 3000 409.

FaLang translation system by Faboba