EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

P O Z I V za formiranje Tima spoljnih saradnika/ca pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu IV AP Vojvodine

Ekumenska Humanitarna Organizacija u partnerstvu sa Programom za mlade Građanskih inicijativa (GI), uz podršku i za potrebe Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu IV AP Vojvodine, u okviru projekta "Podrška formiranju Tima spoljnih saradnika/ca pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu" pokreće program obuke spoljnih saradnika/ca.
Za potpuni tekst poziva i skidanje dokumenata za prijavu kandidataklikni na "Read more" ovde.

P O Z I V
za formiranje Tima spoljnih saradnika/ca
pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu IV AP Vojvodine
Ekumenska Humanitarna Organizacija u partnerstvu sa Programom za mlade Građanskih inicijativa (GI), uz podršku i za potrebe Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu IV AP Vojvodine, u okviru projekta "Podrška formiranju Tima spoljnih saradnika/ca pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu" pokreće program obuke spoljnih saradnika/ca.
Cilj realizacije ovog projekta je:
Pružanje podrške Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu IV AP Vojvodine u procesu formiranja Tima spoljnih saradnika/ca koji će se baviti obukom predstavnika lokalnih samouprava i obukom omladinskih aktivista na lokalu. Ovim se obezbeđuje kvalitetna dalja realizacija Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini i pokreće izrada lokalnih (opštinskih) akcionih planova (LAP) za mlade.
Ekumenska Humanitarna Organizacija već više godina, od 1993. godine, u svom radu, kroz realizaciju projekata, kao jednu od glavnih ciljnih grupa identifikuje mlade razvijajući projekte sa mladima i za mlade.
EHO je učestvovala u izradi Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini aktivnim radom zaposlenih i volontera.
Uslovi za prijavljivanje i učešće na programu
• Spremnost kandidata/kinje da pohađa program obuke za spoljne saradnike/ce u celosti;
• Da je kandidat/kinja za spoljnog saradnika/cu mlađi/a od 35 godina;
• Da je iz Vojvodine (mesto boravka);
• Da ima najmanje srednju stručnu spremu, viša i visoka stručna sprema će imati prioritet;
• Da poznaje rad na računaru;
• Da poznaje bar jedan strani jezik;
• Poznavanje jezika koji su u službenoj upotrebi u AP Vojvodini je prednost;
• Da ima elementarna predznanja o projektnom menadžmentu;
• Da ima najmanje dve godine društvenog aktivizma;
• Da raspolaže vremenom koje bi posvetio/la obuci tokom realizacije ovog projekta i spremnost da se dalje volonterski angažuje kroz projekte Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu (najmanje 2 godine nakon obuke);
Za realizaciju ovog projekta od ključne je važnosti motivisanost i zainteresovanost za problematiku mladih i rad sa mladima, kao i posvećenost ideji unapređenja položaja mladih i želja da se nešto promeni u okruženju, čemu će komisija posvetiti posebnu pažnju pri selekciji kandidata/kinja.
Selekcija kandidata/kinja za spoljne saradnike/ce
Selekcija kandidata/kinja odvija se u dve faze.
Prva faza selekcije odnosi se na ispunjavanje formalnih kriterijuma. Kandidati/kinje za spoljne saradnike/ce koji u najvećoj meri ispunjavaju zadate kriterijume ulaze u naredni krug selekcije kroz individualne intervjue koji su predviđeni za period od 7-10 maja 2007. Nakon intervjua biće objavljena konačana lista odabranih kandidata/kinja. Nakon procesa selekcije kandidata/kinja, u obuke će biti uključeno ukupno 25 budućih saradnika/ca.
Proces obuke
Proces obuke je specifično dizajniran u cilju što bolje pripreme budućih spoljnih saradnika/ca za podsticanje i iniciranje izrade Lokalnih akcionih planova (LAP) za mlade u Vojvodini. Program će se odvijati kroz četiri petodnevna modula/seminara:
I modul 30.05.– 03.06. Omladinska politika
II modul 20.06.- 24.06. Omladinski aktivizam
III modul 22.08.– 26.08. Uloga lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija
IV modul 12.09. – 16.09 Trenerska znanja i veštine
Polaznici/e koji/e prođu obuku postaju spoljni saradnici/ce Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za implementaciju Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini. Nakon završene obuke i dobijenog sertifikata, očekuje se volonterski angažman spoljnih saradnika/ca kroz projekte inicirane od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu IV AP Vojvodine.
Zainteresovani kandidati/kinje mogu se prijaviti slanjem sledeće dokumentacije:
* Prijavni obrazac (malopre spomenuti) (koji takođe možete naći na sajtu www.ehons.org, www.gradjanske.org, www.sio.vojvodina.sr.gov.yu, www.infostud.org). Prijavni obrazac se može dobiti i u prostorijama Ekumenske Humanitarne Organizacije.
* CV (maksimalno na jednoj A4 strani)
* Motivaciono pismo (od 300 do 500 reči) na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.najkasnije do 27. aprila 2007. Prijave kandidata/kinja koji ne prilože celokupnu dokumentaciju neće biti uzete u razmatranje.
Za sva dodatna pitanja, možete nas kontaktirati!

Kontakt podaci:
Ekumenska Humanitarna Organizacija
Ćirila i Metodija 21, Novi Sad
www.ehons.org
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
tel/fax: 021/466-911
Kontakt osobe: Ivana Koprivica i Dragana Stanković
radno vreme: od 9-14h

FaLang translation system by Faboba