EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Humanitarna akcija “NARCIS ZA ŽIVOT“

Od 21. do 25. marta 2007., Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) i Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici organizuju akciju "Narcis za život" u kojoj se prikupljaju dobrovoljni prilozi za pomoć i podršku obolelima od raka. Volonteri EHO sa zelenim šalom oko vrata i bedžom za identifikaciju će na više punktova u Novom Sadu deliti narcise građanima koji svoje dobrovoljne priloge ubace u kutiju.
Akcija se sprovodi u okviru "Meseca borbe protiv raka", a prikupljena sredstva biće upotrebljena za rad "Rak-info", službe za podršku obolelima od raka.
Ekumenska humanitarna organizacija u Novom Sadu u saradnji sa Institutom za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici u cilju prikupljanja dobrovoljnih priloga za finansijsku podršku i rad Informativnog centra "RakInfo", Službe podrške obolelima od raka, koja pruža usluge informisanja i emocionalne podrške obolelima od raka i njihovim porodicama na području Vojvodine, organizuju jedinstvenu humanitarna akciju "Narcis za život".
Akcija „Narcis za život" se organizuje i sa ciljem, da se javnosti skrene pažnja na neophodnost podizanja svesti ljudi o prevenciji, ranom otkrivanju i lečenju malignih oboljenja u Vojvodini. Ova je treća ovakva akcija ikada organizovana u našoj zemlji.
Narcis je međunarodni simbol nade za obolele od raka, te je moto akcije: „Narcis nema cenu, kao ni zdravlje."
Sadržaj akcije
Na 6 lokacija u gradu će biti postavljeni tabla sa nazivom akcije, stalak sa narcisima i kutija za dobrovoljne priloge. Na svakom mestu će po dva volontera EHO, sa zelenim šalom oko vrata i bedžem za identifikaciju, dodeljivati narcise građanima koji svoj dobrovoljni novčani prilog ubace u providnu plastičnu kutiju.
Vreme održavanja akcije "Narcis za život" je:
od 21. do 25. marta 2007. godine između 9,00 i 18,00 časova
Mesta održavanja akcije "Narcis za život" su:
1. Trg Slobode;
2. Ugao Zmaj Jovine i Dunavske ulice;
3. Ugao Bul. Oslobođenja i Kralja Petra I (kod Lutrije Vojvodine);
4. Ulica Maksima Gorkog, plato ispred SPC Vojvodina;
5. Ugao Jevrejske i Bul. Oslobođenja (kod Futoške pijace);
6. Glavni ulaz „Najlon pijace".
Celokupni prihod ove akcije namenjen je Informativnom centru „RakInfo", Službi podrške obolelima od raka. Ova služba jedina u Vojvodini pruža informacije i emocionalnu podršku obolelima od raka, članovima njihovih porodica i svim zainteresovanim ljudima preko otvorene telefonske linije 021/ 6 50 60 07 ili preko lične posete pacijenata Centru u Ćirila i Metodija 21, svakog radnog dana od 15-19 časova.
Mole se građani da učine plemeniti gest i da se odazovu ovoj akciji davanjem dobrovoljnih priloga, donacijom ili donacijom narcisa za ovu akciju. Kontakt telefoni za donaciju narcisa su 021/ 469 616 i 021/ 6 50 60 07.

FaLang translation system by Faboba