EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Lokalni saradnika za reintegraciju i podršku porodicama iz osetljivih grupa

IMG 01 1605

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) je u saradnji sa nevladinom organizacijom „Snaga porodice“ iz Novog Sada, organizovala trodnevnu obuku „Lokalni saradnik za (re)integraciju i podršku porodicama iz osetljivih grupa“ u periodu 24 – 26. maja 2019. godine u Kragujevcu. Obuka je bila namenjena lokalnim saradnicima iz 20 opština sa teritorije Republike Srbije i deo je projekta „Mreža za integraciju u Srbiji“ koji se sprovodi uz podršku Strategije evropske unije za dunavski region (EUSDR) i Dijakonije Virtemberg iz Nemačke.
Obuka za lokalne saradnike za (re)integraciju imala je za cilj da osnaži lokalne saradnike za rad sa porodicama na terenu kao i da pruži informacije o merama jačanja porodice, holističkom pristupu u radu sa povratničkim porodicama po sporazumu o readmisiji, proceni potreba porodice i kreiranju individualnog plana porodice za integraciju.
Saradnici su imali priliku da prošire saznanja koja se tiču usluge podrške porodici i rada sa osetljivim grupama, njegovim ulogama i vrednostima, metodologijom rada, „alatima“ za rad sa porodicom kao i načinima motivisanja porodice za promenom. Posebna pažnja bila je posvećena boljem razumevanju razilika između lokalnih saradnika i porodičnih saradnika kroz upoznavanje sa teorijskim osnovama na kojima je koncipirana usluga u sistemu socijalne zaštite.
Ovom prilikom predloženi su i naredni koraci za rad i delovanje lokalnih saradnika i Mreže za integraciju u Srbiji.

obukaKG001 obukaKG002 obukaKG003

obukaKG004 obukaKG005 obukaKG006

obukaKG007 obukaKG008 obukaKG009 obukaKG010 obukaKG011 obukaKG012 obukaKG013 obukaKG015 obukaKG014

Oznake: Diakonie Württemberg

FaLang translation system by Faboba