EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Dan sećanja na preminule od AIDS 2009

Centar Crvena Linija, Ekumenske humanitarne organizacije, obeležio je Dan sećanja na preminule od AIDS-a u Novom Sadu, u nedelju, 17. maja 2009. godine, na Trgu Slobode, pored "Katedrale". Akcija je trajala od 18.00h do 22.00h. Svi prolaznici su imali mogućnost da napišu poruku podrške namenjenu osobama koje žive sa HIV infekcijom ili porodicama koje su izgubile nekog svog člana.
Više informacija i slike > klik na "Detaljnije..."
Dan sećanja na preminule od AIDS-a (Candlelight Memorial) je internacionalni događaj, koji se obeležava svake treće nedelje u maju, u preko 130 zemalja širom sveta. Ovog dana sećamo se svih onih koji su preminuli od AIDS-a, ali i ukazujemo na značaj podrške osobama koje žive sa HIV infekcijom, kao važnog izvora snage koja im je potrebna da bi se nosili sa svakodnevnim problemima.
Candlelight Memorial je ove godine deo šire kampanje „I plus i minus” koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Na lokalnom nivou zajedno sa EHO-m Candlelight Memorial su obeležili i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, Omladina JAZAS-a Novi Sad, Dance4life, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta, Udruženje studenata farmacije...
Slike:

clm092.jpg clm093.jpg clm094.jpg clm096.jpg clm097.jpg clm098.jpg

FaLang translation system by Faboba