EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Novi susret u EHO RRC ciklusu druženja "Budi drug-arica"

Romski resursni centar Ekumenske humanitarne organizacije (RRC EHO) je tokom prošlog vikenda (27-28.10.2007.), u saradnji sa ŠOSO „Milan Petrović" iz Novog Sada, održao drugo u nizu od osam (8) druženja dece i mladih iz romske i neromske populacije.
Tokom vikend druženja u Lojenberškom domu u Feketiću, družilo se 36 dece i mladih iz romske i neromske populacije, koja pohađaju ŠOSO „Milan Petrović" u Novom Sadu.
Osnovni cilj projekta "BUDI DRUG-ARICA" je pomoć / podrška romskoj deci (domicilna i raseljenička populacija) u procesu socijalne inkluzije i uspešnije prihvatanje romske dece od strane neromske vršnjačke populacije i obrnuto.
Naglasak je na zagovaranju potrebe za mirnim suživotom, izgradnjom mira, promovisanju vrednosti tolerancije i razumevanja, uspostavljanju međusobne komunikacije, kao i rušenju predrasuda i nepoverenja.
Aktivnosti projekta uključuju organizovanje dvodnevnih druženja 40 dece (romska i neromska populacija), uzrasta od 10-14 godina na kojima se deca druže i kroz različite sadržaje (nastupe, kreativne/umetničke i radionice nenasilne komunikacije i nenasilnog rešavanja konflikata, kvizove, sportske aktivnosti, igre, žurku i sl.) uče o lepoti različitosti i mirnog suživota.
Tokom narednih 30 dana, učesnici ove škole će realizovati različite aktivnosti koje za cilj imaju da se lokalna zajednica odakle deca dolaze upozna sa ovim projektom i njegovim ciljevima, da se promoviše druženje među decom iz različitih etničkih grupa.
Takođe, do kraja meseca će iz štampe izaći i drugi broj Dnevnika projekta "Budi drug-arica", u čijoj izradi će učestvovati oko 50 dece, mladih i odraslih.
Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta, obezbedile su švajcarske organizacije – HEKS i Swiss Solidarity.

c_397_199_16777215_00_newsimages_rrcbdd04.jpg

rrcbdd01.jpg rrcbdd02.jpg rrcbdd03.jpg rrcbdd05.jpg rrcbdd08.jpg rrcbdd06.jpg rrcbdd07.jpg rrcbdd10.jpg

FaLang translation system by Faboba