EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

EHO RRC u romskom prigradskom naselju Bangladeš

rrcpc2.jpgRomski resursni centar Ekumenske humanitarne organizacije (RRC EHO) je u sklopu Programa radnog osposobljavanja Roma i Romkinja, pokrenuo tromesečne kurseve za zidare i elektroinstalatere.
Kursevi koji se realizuju u naselju Bangladeš imaju za cilj imaju izgradnju ljudskih resursa, sticanje specifičnih veština i znanja, povećanje konkurentnosti na tržištu rada, kao i sticanje ekonomske nezavisnosti.Profesionalni zidari i elektroinstalateri su u proteklom periodu održali 18 časova teoretske i 72 časa praktične nastave za ukupno osam (8) Roma iz naselja Bangladeš. Tokom časova praktične nastave, polaznici kurseva su radili na „kući za demonstraciju" i na taj način ceo proces učinili vidjivim za sve stanovnike naselja.

rrcbng01.jpgNaime, "kuća za demonstraciju" će služiti kao primer tokom realizacije jedinstvenog projekta - "Participativna rekonstrukcija naselja Bangladeš".
Koristeći postojeće ljudske resurse, kao i grupu obučenih zanatlija u naselju Bangladeš, RRC EHO će pokrenuti proces sanacije stambenih jedinica u ovom naselju. Tokom celog procesa glavnu ulogu imaju sami stanovnici, koji svojim radom učestvuju u procesu poboljšanja uslova stanovanja.
Planirano je da projekat Participativne rekonstrukcije naselja Bangladeš, otpočne 1. septembra 2007, a bude završen 31. decembra 2008. godine. Finansijska sredstva za realizaciju ovog jedinstvenog projekta, obezbedila je švajcarska organizacija HEKS.

FaLang translation system by Faboba