EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Završen I modul seminara na projektu Podrska formiranju tima spoljnih saradnika pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu

U okviru implementacije projekta Podrška formiranju tima stručnih saradnika/ca pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji EHO realizuje u partnerstvu sa Građanskim inicijativama iz Beograda, održan je prvi od 4 modula na temu: Omladinske politike, u terminu 30.05. – 03.06.2007.
Učesnici/ce seminara bile su mlade osobe uzrasta od 18 do 31 godina. I pored relativno velike razlike u godinama, iskustvima, i formalnom obrazovanju, grupna dinamika, timski rad i uspeh seminara su bili odlični.
Koliko su problemi mladih izraženi u celoj Evropi, jasno je po nastojanjima velikog broja evropskih institucija da donacijama, obukama i ulaganjem u neformalno obrazovanje, doživotno učenje i volonterizam, mlade aktivira u što većoj meri. U Vojvodini, brigu za mlade je pokazao i pokrenuo Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kroz Akcioni plan Politike za mlade.
rrcapv1.jpg
U okviru implementacije APPM, pokrenut je i projekat Podrška formiranju tima stručnih saradnika/ca pri pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. U okviru projekta koji EHO realizuje u partnerstvu sa Građanskim inicijativama iz Beograda, planirana su četiri petodnevna modula. Prvi u nizu, na temu: Omladinske politike, održan je od 30.05. – 03.06.
rrcapv2.jpg
Učesnici/ce seminara bile su mlade osobe uzrasta od 18 do 31 godina. Obiman program i petodnevni celodnevni rad, bili su prvi ispit za buduće spoljne saradnike/ce – volontere/ke PSSO-a. Međutim, relativno velika razlika u godinama - učesnici imaju između 18 i 30 godina, iskustvima – polaznici/ce dolaze iz organizacija civilnog sektora i političkih organizacija, a među njima ima i odbornika/ca i stranačkih funkcionera, i formalnom obrazovanju – od maturanata do diplomiranih stručnjaka, nisu uticali na odličnu grupnu dinamiku, timski rad i opštu uspešnost seminara.
rrcapv3.jpg
Seminar su vodili Jasmina Knežević, Danijela Jović, Miloš Antić i Tatjana Lazor.

FaLang translation system by Faboba