EHOWS SRB5                              eho socnet1b               eho socnet2d

Novosti u EHO RRC programu izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja

rrc5mc1.jpgPredzadnji modul jednogodišnjeg Programa izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja održan je 03-04 februara 2007 u hotelu Putnik u Novom Sadu. Teme su bile: najčešći problemi i dileme u pisanju predloga projekata, evaluacija projekata, izveštavanje i liderke u trećem sektoru. I Ovog puta treneri su bili iz Tima tri. Projekat je finansijski podržala Kanadska međunarodna agencija za razvoj (CIDA).

 

 

rrc5mc2.jpg rrc5mc3.jpg rrc5mc4.jpg
Jednogodišnji projekat Program izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja održan je 03-04 februara u hotelu Putnik. Teme ovog trening modula su: najčešći problemi i dileme u pisanju predloga projekata, evaluacija projekata, izveštavanje i liderke u trećem sektoru. I Ovog puta treneri su bili iz Tima tri.
Program izgradnje kapaciteta romskih aktivistkinja ima za cilj jačanje kapaciteta romskih organizacija, naročito Romkinja u Srbiji. Takođe, ovim projektom se želi stvoriti nova, priznata, visoko-obučena i umrežena grupa romskih aktivistkinja, kao i izgradnja jakog partnerstva između romskih i ne-romskih organizacija/aktivista i državnih ustanova.
Ovim projektom je obuhvaćeno osamnaest romskih aktivistkinja iz Srbije, koje su tokom jednogodišnje obuke prošle niz treninga na teme zastupanje, lobiranje, mediji, komunikacija, pisanje projekata, održavanje radionica i sl. Sem treninga, imale su i praktični deo u kojem su se oprobale u održavanju samostalnih radionica i pisanju malih projekata u okviru svojih NVO. Cilj je bio da pokažu u praksi šta su naučile u proteklih godinu dana.Do kraja ovog projekta ostaje nam još jedno druženje, na kojem ćemo podeliti sertifikate koje su učesnice svakako zaslužile.

FaLang translation system by Faboba